У дадатак да рэгулярных практыкаванняў, збалансаванае харчаванне таксама з'яўляецца часткай здаровага ладу жыцця. Ужыванне ў ежу дастатковай колькасці свежых садавіны, гародніны, а таксама прадуктаў жывёльнага паходжання з нізкім утрыманнем тлушчу, такіх як рыба, поснае мяса і абястлушчанае малако спрыяе аптымальнаму ўтрыманні пажыўных рэчываў у арганізме.
Прафесійныя асацыяцыі па харчаванню рэкамендуюць не менш як пяць порцый свежай садавіны і агародніны ў дзень. Нават так званыя "суперпрадукты" - годжы, ацерола і многія іншыя, якія цяпер папулярныя, могуць быць магчымым дадаткам да штодзённага рацыёну і спрыяць прадухіленню сімптомаў дэфіцыту бiяфактараў. Напрыклад, сыр і арахіс маюць адносна высокае ўтрыманне цынку - у 100 г сыру ўтрымліваецца 4,6 г цынку. Рэкамендуемае штодзённае спажыванне складае ад 7 г для жанчын, да 10 г для мужчын. Курыца і салат ўтрымліваюць шмат фоліевай кіслаты - 145 мкг у 100 г. Фоліевая кіслата хутка руйнуецца, калі прадукты захоўваюцца доўга. Акрамя таго, курыца змяшчае вітамін В6.
Вітамін В12 сустракаецца амаль выключна ў прадуктах жывёльнага паходжання. Вегетарыянцы могуць атрымаць вітамін B12 з ферментаваных прадуктаў ці безалкагольнага піва, якое змяшчае вітамін B12, аднак ў вельмі малых колькасцях. Вітамін B1 змяшчаецца ў бабовых і хлебе з суцэльнага збожжа. У залежнасці ад захоўвання і прыгатавання ўтрыманне вітамінаў у ежы можа вар'іравацца.
Такім чынам, ужыванне смачных мюслі або сытнага хлеба з суцэльнага збожжа на сняданак можа дапамагчы прадухіліць дэфіцыт гэтых бiяфактараў. Адносна высокае ўтрыманне магнію ў такіх прадуктах, як авёс - 134 мг на 100 г, у насенні сланечніка - 420 мг. Рэкамендаваная сярэднясутачная патрэбнасць у магніі для здаровых дарослых складае 300-400 мг, па дадзеных Нямецкай Асацыяцыі харчавання. Адмова ад такіх шкодных фактараў, як алкаголь і тытунь - адна з умоў здаровага ладу жыцця.
Аптымальнае спажыванне важных бiяфактараў і здаровы лад жыцця спрыяюць прафілактыцы шматлікіх захворванняў і дапамагаюць ўмацаваць арганізм.